VitalUnit Kurser og coaching for mænd

Mandegruppen

Næstkommende gruppe:

Start: Lørdag 4. marts. Derefter 12 mandag aftener i foråret. Se nedenstående for detaljer og info.

Har du lyst til at blive en del af et maskulint broderskab, hvor du kan udforske og udfordre dig selv? Hvor du kan blive presset til grænsen, ud af din comfort-zone, og få sat spotlight på de dele af livet du ikke ved en skid om? Er du klar til at være åben og ærlig om hvor du er i livet, om dine styrker og svagheder, dine drømme og overbevisninger, og tør du få ærlig feedback på dem – og give din feedback til de andre?

Hvis ja, så er du klar til en mandegruppe. Så er du klar til at vokse i fællesskab. Det kræver en stærk og tryg ramme, og det er mandegruppen. Alle er i samme båd, alle har noget at lære om livet og har erkendt, at det har de. Alle har noget at bidrage med, og alle vil blive udfordret på et tidspunkt.

Mandegruppen rummer det hele. En god portion seriøsitet, humor, højtidelighed, selvironi, konfrontation, ærlighed, sårbarhed og udfordringer. Og et dybfølt ønske om at se hinanden gro og vokse som mennesker. Det er de kvaliteter som gruppen samles om.

Det er nemt at leve på overfladen. Det er nemt at leve fra det ene praktiske gøremål til det næste, og inden du ved af det er livet forsvundet i kryds på din to-do liste. Fik du tænkt over det? Hvad der egentlig var vigtigt? Lærte du dig selv at kende, lærte du livet at kende? Det er heldigvis aldrig for sent at gå i gang, og i mandegruppen tager vi fat om nogle af de store temaer.

Herunder kan du se NOGLE af de temaer vi kommer igennem i mandegruppen. Der bliver helt sikkert også nogle overraskelser.


Forår 2017
:

Start:
– Lørdag 4. Marts kl. 10-18.
– Derefter 12 mandage: 13, 20, 27 marts. 3, 10, 24 april. 1, 8, 15, 22, 29 maj. 12. Juni. Alle aftener fra kl. 19-22:30.

Sted:
– Lørdag den 4. marts vil blive på et sted i naturen uden for København.
– Resten af gangene finder sted hos VitalUnit Coaching, Grønnegade 26, 3. Sal, København K.

Pris: 4900 kr.

Tilmelding:


Skriv eller ring
til Jakob for spørgsmål og yderligere info.

Intensitet: Vi mødes hver uge på nær i påsken og pinsen, og forløbet er derfor designet til at speedy en udviklingsproces op. Du kan godt misse en gang eller to i løbet af forløbet, men hvis du kan se allerede nu, at det bliver mere end det, så er det bedre at vente til et kommende hold. Gruppen og processen kræver at du investerer dig selv i den. Gør du det, er du til gengæld også garanteret at få rigtig meget igen!

 

Mandegruppe

 

Temaer i mandegruppen:

Maskulinitet i år 2017:

Hvad fanden vil det egentlig sige at være mand? Det er nok noget med et kønskromosom, og en vis mængde testosteron, men derefter ophører sikkerheden. Kønsrollerne er i konstant forandring, og er der efterhånden nogen kulturel konsensus om hvad det vil sige at være mand længere? I denne situation er det vigtigt at du har en idé om, hvad det vil sige for dig. Og det kræver at du forholder dig bevidst til det. Dette er et gennemgående tema i hele mandegruppe-forløbet.

Mand-kvinde dynamikker:

Der er rigtig mange dynamikker man kan blive låst fast i i et parforhold. Eller med kvinder i andre sammenhænge. Problemet med disse dynamikker er at de ofte er ubevidste, og at vores reaktioner i dem ligeledes er ubevidste. Et af de stærkeste værktøjer fra mandegruppeforløbet er nogle yderst konkrete metoder til at klargøre, hvad dine primære dynamikker er med kvinderne i dit liv. Samt hvad dine reaktionsmønstre i dem er. Samtidig får du et nyt sæt værktøjer du kan bruge i situationerne. Eye-openers garanteret.

Vrede / Aggression:

Rigtig mange mennesker, mænd og kvinder, går rundt med en rigtig stor portion undertrykt aggression. Undertrykt aggression er ikke køn, den er tilmed farlig. Og den risikerer at eksplodere en dag, fordi du aldrig tillod dig selv at mærke den.

Hvis den bliver kultiveret rigtigt, kan aggression til gengæld blive en ekstrem drivkraft, som kan bruges til at få os langt og udrette en masse. Aggression kan også bruges kreativt. Det at turde at være uenig, at lade forskellige perspektiver mødes og brydes med et åbent hjerte, skaber nye forbindelser og idéer, som ikke ville opstå hvis vi bare skulle være enige. At kunne bruge aggression konstruktivt i en kreativ konflikt, at kunne sætte sine grænser på en ordentlig måde, på det rigtige tidspunkt, er det vi arbejder med i dette tema.

Et ærligt broderskab:

I mandegruppen kender vi ikke hinanden. Vi skal ikke please hinanden, og derfor kan vi sige tingene som de er. Det er en ekstrem befrielse. De fleste andre steder i livet skal du passe ind og udfylde diverse roller, være en flink fyr etc. Her kan du være lige præcis som du er. Idealet er at være så åben og transparent som muligt, for det lærer gruppen og du selv mest af. Ofte skaber det klarhed og forløsning at dele ens problemstillinger i gruppen. Ofte giver det klarhed og perspektiv på ens eget liv at høre de andres historier og refleksioner.

Myter:

Der findes et par dybe europæiske myter, som fortæller os nogle vigtige ting om en mands udvikling fra dreng til voksen. Og hvilke stadier og erfaringer vi bør/skal igennem. Vi kigger på et par af disse myter som en nøgle til at forstå os selv som mænd, hvor vi er på vores rejse, og hvad vi mangler for at blive en endnu mere hel og autentisk udgave af os selv.

Seksualitet:

Så megen skyld og skam ligger begravet omkring vores seksualitet. At få fokus på det og stå ved vores lyst og mandlige seksualitet er noget af det mest forløsende der findes. Seksualitet er en ekstremt stærk kraft, en af de stærkeste vi rummer. Når vi gør den til en ven og allieret i stedet for et problem, og bruger den i vores personlige udvikling, får vi en rumraket til vores rådighed.

Udfordringer:

Udfordringer er et værktøj, vi bruger rigtig meget i gruppen. Det vil sige, det er okay at give hinanden udfordringer. Det kunne være et af dine gruppemedlemmer deler om sin proces. Og du tænker: han vil have gavn af det og det. Del det. Der er måske noget guld i det, som manden kan bruge til noget. Og det er naturligvis op til ham selv at vurdere, hvad han vil tage til sig. Udfordringer vil naturligvis også komme til dig, så vær klar til det!

Kampsport og meditation:

Visse elementer fra kampsporten og meditationens verden vil også indgå i forløbet. Disse værktøjer er eminente til at opøve bevidsthed og centrering, som igen vil tjene dig i alle livets situationer. Det kræver ikke nogle særlig fysiske forudsætninger at kunne være med her. Du vil blive opfordret til at udfordre dig selv i nogle af disse øvelser, men du kan selv sætte din grænse.

Meningen med livet:

Ja, intet mindre. Dette kommer vi også til at bruge en del tid på. Det er naturligvis et spørgsmål der er mange mulige svar på. Og det vigtige er selvfølgelig at du skaber ét der giver mening for dig. I den proces kan vi bruge noget ny inspiration en gang i mellem. Og den vil du blive præsenteret for her.

 

Mandegruppen kræver af dig: At du kommer. Og at du gør noget for at være tilstede, når du er der. Du kan være ekstatisk den ene gang og ulykkelig den næste. Det er fint. Presset den ene gang og fuld af overskud den næste. Der er plads til det hele. Det vigtige er at dukker op, lukker op for posen og står ved, hvad der er indeni.

 

Udtalelser fra tidligere deltagere:

2015 gruppen:

“Du er blevet sådan en dejlig bisse, der ved hvad han vil have”, sagde en veninde til mig efter at jeg havde været i et mandekursus forløb hos Jakob. Et kursus hvor kærlige spark og ærlig snak, lærte mig at stå ved mine værdier som mand. Ikke blot overfor kvinder, men også som ven, bror, kollega.
Efter kurset er vi nu en sammentømmeret gruppe på fem, der hver anden mandag mødes og holder hinanden op på vores individuelle commitments – om vi faktisk handler på vores ønsker og ikke blot snakker derom. Det giver retning og selverkendelse. Og styrke som mand. Og det kan varmt anbefales!”
– Torben Kjærgaard.

“Udviklingen som mand var ikke noget der kom til mig automatisk. Stor del af mit liv er præget af en følelse af usikkerhed som jeg ikke har vist hvad jeg skulle gøre med eller hvor den kom fra, en usikkerhed der hæmmer mig fra at turde leve fuldt ud og ærligt overfor mig selv og dem jeg kender. Gennem mandegruppen har jeg fundet et rum hvor jeg kan lære at rumme min usikkerhed bedre, på en måde der ikke hæmmer for at jeg kan være mig og følge mine drømme i livet.”
– Paul

“Efter at have været med i et mandegruppeforløb over 6 måneder, valgte jeg at starte i en mandegruppe med Jacob som facilitator. Det gjorde jeg fordi det, at udvikle sig som menneske og frem for alt som en maskulin mand, kræver en fokus som man kun opnå i en mandegruppe. Desuden er mandegruppen et frirum – i denne sammenhæng uden kvinder, hvor det er muligt at tale om alt det man ikke vil tale med partneren, familien i øvrigt eller vennerne om. Der opstår en fantastisk fortrolighed som ikke opnås andre steder. Jacob er en fremragende facilitator og inspirator, som hjalp os i gang til at være selvkørende med en god ballast.”
– Steen

“Når man først i en alder nær de 70 igennem en mandegruppe får svar på en række spørgsmål, som har naget en igennem livet, er det helt oplagt at opfordre alle mænd til at tage imod tilbuddet om at bidrage og modtage i en mandegruppe.
Vent ikke. Få styr på dit liv.
Med Jakob som facilitator får du endvidere en rollemodel i åbenhed og energi, som ikke kan andet end inspirere dig.”
– Peter

2016 gruppen:

“Jakob trådte ind i min mandegruppe som gruppeleder, fordi vores hidtidige facilitator stoppede pludseligt. Vi var en etableret gruppe, der kendte hinanden godt, men på det tidspunkt havde vi nogle ret seriøse konflikter i gruppen. Jakob var lynhurtig til at spotte, hvad der skulle gøres og siges, og han fik støt og sikkert gruppen på ret køl.

Jakob er en ærlig og skarp mandegruppeleder, der er god til at skære ind til benet og få øje på det, vi alle går og putter med og prøver at tale udenom. Han lader sig ikke spise af med bortforklaringer, og han formår at få udfordringerne på bordet og hjælper os og mig til at konfrontere de vigtige issues i livet. Der er desuden masser af humor, venskabsånd og gode fysiske øvelser i Jakobs arbejde med gruppen.”
– Hilsen Kristian

“Jeg har siden maj 2016 deltaget i en mandegruppe med Jakob Kærgaard som instruktør. Jacob har formået at udfordre os både fysisk og mentalt og derved skubbe til os på en meget varieret måde, som vi har haft stor glæde af i gruppen. Jakob spænder vidt. Vi har prøvet hele spekteret fra brydning, slagsmål og trigger point til feminine dramaer sekunderet af to skønne kvindelige skuespillere. Jeg ved der er mere i posen, så vi forsætter med stor fornøjelse med Jakob endnu et semester.
– Carsten Hendriksen

“Jeg har haft glæde af mange Jakob’s kurser, og i øjeblikket i en mandegruppe, hvor Jakob er vejleder med emner/temaer for personlig udvikling. Jakob er god til at kommunikere de forskellige emner/temaer vi arbejder med, og med øvelser som er relevante for at vi får et godt udbytte. Jakob har engagement og energi i at være vejleder for en gruppe. Han har en passion for det han beskæftiger med, og efteruddanner sig løbende.
– Henrik

 

Sagt af en kæreste til én af de tidligere deltagere:

Jeg var meget forbavset over min kærestes adfærd på det sidste. Han lytter mere til mig og jeg kunne ikke forstå HVORFOR. Så fortalte han mig at han går til mandekursus. “Nå!” tænkte jeg, det er forklaringen på, hvorfor jeg synes at han virker anderledes!.
Det er utroligt at en mand kan ændre sin holdning til sit jeg og sin kvindes behov på så kort tid. Det er fantastisk.
Først og fremmest er jeg glad på hans vegne, fordi han på en måde er faldet til ro, og han havde brug for det i lang, lang tid. Alle de ting jeg har sagt til ham – det kom fra en kvinde – og det nægtede han at tage imod. Så snart han fik det at vide fra en mand, så lyttede han. Det er forståligt for mig!
Det var på tide at han kom på det kursus. Han var nødt til at høre “mange gode råd” fra en mand og ikke en kvinde, især ikke mig som er hans kæreste.
Vi var sammen i 5 år som kærester, og det har været forbi i 6 måneder, hvor vi har været gået fra hinanden. Men efter dette kursus har vi fundet sammen igen. Vi arbejder stadig på vores forhold, men lige nu gør vi det med glæde – det føles ikke som en pligt eller et pres, hverken for ham eller mig.
Før i tiden var han meget hidsig, krævede respekt fra mig som kvinde, men det føltes angreb på eller trussel overfor mig – så jeg var skuffet over hans adfærd og gad ikke være sammen med ham.
Lige nu arbejder han mere og mere med følelser og han kan give mig glæde hver eneste dag. Det har forkortet afstanden mellem os og det føles kærligt og trygt.
Nogen gange vil han fortælle mig om hvad de har snakket om på mandekurset. Jeg betragter dette som åbenhed og tillid overfor mig. Han virker mere og mere som EN STOR MAND for mig. Jeg fremhæver meget hans stærke sider og hans svage sider irriterer mig mindre og mindre. Det kan jeg godt lide! Dette gavner os begge to.
Før i tiden var han vred på alle kvinder og det kunne jeg mærke. En dag har han sagt undskyld til mig for det. Så kurset har ændret hans livstolkning og hans forhold til kvinder såsom mor, døtre, veninder, alle hans 3 ekskoner og ikke mindst MIG.
Han giver mere plads til mine følelser og behov, jeg har mærket det med det samme.
Angående sex – jeg har fundet en anden mand i min seng. Han er følsom, uforudsigelig (det kan jeg godt lide) og mere MODEN og åben.
Jeg takker jer som har hjulpet min kæreste og mig. Fortsæt med mandekurser, der er mange mænd som har brug for det :-)”